Takimet në ditët e sotme janë të vështira, sepse njerëzit kanë frikë nga marrëdhëniet e këqija. Le ta pranojmë, gjërat janë shumë më ndryshe se sa kanë qenë më parë. Vlerat shoqërore kanë ndryshuar dhe teknologjia ka revolucionarizuar takimet dhe jo domosdoshmërisht për mirë.


Akoma më keq, mirësjellja duket sikur është zhdukur, por shumë gra moderne nuk e kanë problem pasi ndihen më të çliruara se sa shumë dekada më parë. Kjo i lë burrat të hutuar dhe gratë që pëlqejnë mirësjelljen të ndjehen sikur po humbasin.

Ndërsa të gjitha këto ndryshime të ditëve moderne mund të jenë të mira për përparimin e njerëzve, nuk është domosdoshmërisht më e mira për takimet. Ju mund ta keni vënë re këtë tashmë, veçanërisht nëse jeni duke lexuar këtë artikull. Njerëzit janë të hutuar kur bëhet fjalë për takimet, ata kanë frikë nga një marrëdhënie e keqe, por gjithashtu kanë frikë nga të qenit vetëm, kështu që ata kënaqen me dikë që nuk i përmbush standardet e tyre. Kjo rezulton në shumë probleme në marrëdhënie.

Çfarë e mban një person në një marrëdhënie të keqe?

Shumë njerëz qëndrojnë në marrëdhënie toksike për arsye të ndryshme. Ata mendojnë se të qenit vetëm është më keq, ndaj përballen me pakënaqësi dhe/ose abuzim. Më poshtë janë tre arsye pse njerëzit qëndrojnë në marrëdhënie të këqija.

Ju mendoni se nuk ka njeri më të mirë

Siç u përmend më parë, takimi është i vështirë. Të gjesh dikë që është i pajtueshëm është si të kërkosh gjilpërën në kashtë. Është aq e vështirë sa mund të duket sikur nuk ka perspektiva të mira atje. Kur ndiheni kështu, mund të jetë e frikshme të hiqni dorë nga një partner që tashmë e keni “hequr nga tregu”, edhe nëse personi është i pakënaqur në marrëdhënie.

Mendimet për gjithçka që keni kaluar mund të jenë mbytëse. Ju mund të ndiheni sikur është e pamundur të gjeni një partner tjetër për të krijuar kujtime. Mund të duket si shumë punë që duhet ta bëni përsëri.

Mendimi për të kaluar përsëri procesin e takimeve mund të duket i lodhshëm, veçanërisht nëse tashmë mendoni se nuk ka zgjedhje të mira gjithsesi. Thjesht nuk ka motivim për të bërë më mirë kur mendoni se nuk ka njeri më të mirë. Ju mund të hiqni dorë nga ideja për të qenë në një marrëdhënie të lumtur.
Ju duhet ta ndryshoni këtë mënyrë të menduari nëse doni të jeni ndonjëherë të lumtur. Nuk është e lehtë, por duhet të besosh se ekziston dikush më i mirë atje.

Lexo: Si t’i mësoni fëmijës tuaj sjellje të mira

Trajneri i marrëdhënieve, Jordan Grey sugjeron se mënyra më e mirë për të takuar dikë më të mirë është të jesh më i mirë. Punoni për të përmirësuar veten dhe në fund do të hasni dikë më të mirë se ish-i juaj. Vetëm mbani mend, ju duhet të largoheni sa më shpejt nga partneri aktual i keq, sepse nuk do ta gjeni kurrë atë dikë nëse keni ngecur me atë të gabuarin.

Ju mendoni se nuk meritoni më mirë

Ndoshta nuk jeni të shqetësuar se nuk mund të gjeni dikë më të mirë. Mund të ndodhë që të ndiheni sikur nuk jeni të denjë për dikë më të mirë. Psikologia klinike Suzanne Lachmann, thotë se ndjenjat e të mos merituarit dikë më të mirë vijnë nga gjërat që kanë ndodhur në të kaluarën e një personi që ndikojnë në këndvështrimin e tyre.

Diçka në të kaluarën e një personi i bën ata të ndihen sikur duhet të jenë në një marrëdhënie të keqe. Një mënyrë tjetër për ta parë është se diçka në të kaluarën e tyre gjithashtu i bën ata të kenë frikë të jenë vetëm, kështu që ata qëndrojnë me një partner të keq.

Dr. Lachmann tregon se kjo nuk është e pazakontë. Të gjithë mbajnë diçka nga e kaluara e tyre që i bën të ndihen të pamerituar në një farë mënyre. Për disa njerëz, ajo manifestohet në formën e qëndrimit në një marrëdhënie toksike.

Mund të jetë e vështirë të ndryshosh këtë model, por hapi i parë për të ndryshuar është të kuptosh se duhet të ndryshosh. Që kjo të ndodhë, mund të duhet një ndikim i jashtëm për t’ju ndihmuar të shihni çështjet me të cilat po merreni.

Mund të jeni të varur financiarisht nga partneri juaj

Kur merrni shumicën ose të gjithë mbështetjen tuaj financiare nga dikush, mund të jetë e frikshme edhe të mendoni për largimin. Bota është e shtrenjtë dhe bëhet më e shtrenjtë çdo minutë. Qëllimet e mira nuk paguajnë faturat.

Mund të jetë e vështirë për të qëndruar vetë kur nuk keni para, mbështetje ose burime. Në fakt, mund të jetë rraskapitëse, kjo është pikërisht arsyeja pse do të qëndronit në një marrëdhënie të keqe. Megjithatë, kjo nuk do të thotë që ju jeni të mbërthyer. Thjesht do të thotë që ju duhet të përgatiteni për të luftuar pak dhe duhet të bëheni krijues.

Ka programe që mund të ndihmojnë njerëzit që dalin nga marrëdhëniet abuzive. Ata nuk do të ofrojnë burimet më të mira, por do t’ju ofrojnë mjaftueshëm për të dalë nga marrëdhënia dhe për të qëndruar në këmbët tuaja. Nëse jeni të shqetësuar për ta trajtuar jetën vetëm, mund të habiteni se sa mirë e trajtoni atë kur i jepni vetes një shans.

Ja pse nuk duhet të keni frikë të jeni vetëm

Psikologët pajtohen se të jesh vetëm është më mirë sesa të jesh në një marrëdhënie të keqe. Në fakt, mund të jetë rinovuese për një person që të përqëndrohet tek vetja. Këtu janë disa arsye që duhet të përqafoni të qenit vetëm.

Ju mund të përqëndroheni në ndërtimin e vetes

Të qenit në një marrëdhënie të keqe mund të ndikojë shumë në vetëvlerësimin tuaj. Vetëbesimi juaj mund të ketë rënë, dhe ju mund të jeni në fund të litarit tuaj. Kur jeni beqar, është shumë më e lehtë të riktheni vetëbesimin tuaj. Kjo është për shkak se ju nuk keni ndonjë partner të keq që të konsumojë dashurinë për veten tuaj.

Nëse ju ndihmon, mos mendoni të jeni beqar si vetëm. Mendoni për këtë ndërsa jeni duke u takuar me veten. Njihuni me veten. Zbuloni se çfarë ju pëlqen, çfarë ju motivon. Merrni veten në takime të këndshme dhe blini dhurata të këndshme. Bëje veten të lumtur. Bjer në dashuri me veten.

Kur e doni veten, nuk do të duhet të shqetësoheni më për të qenë në një marrëdhënie të keqe përsëri. Vetëvlerësimi dhe vetëbesimi juaj do të jenë aq të lartë sa askush nuk mund ta ulë atë.

Do të keni vend në jetën tuaj për partnerin e ëndrrave tuaja

Nëse jeni në një lidhje, nuk do të jeni në gjendje të takoni personin e duhur për ju. Personi i duhur do të ketë shumë respekt për marrëdhënien tuaj. Kjo është pikërisht ajo që dëshironi – dikush që respekton kufijtë.

Mos e humbisni të drejtën për të qenë zot i vetes tuaj, sepse po përpiqeni të mbaheni pas dikujt që padyshim e ka shumë gabim. Është e frikshme, por duhet të besoni se ka njerëz të mirë dhe të denjë që mund t’ju bëjnë të lumtur. Ju gjithashtu duhet të siguroheni që jeni shëruar nga përballja me personin e gabuar në mënyrë që të mos lejoni që ato ndjenja të vjetra të ndikojnë në marrëdhënien tuaj të re.

Besoni se është në rregull të jesh vetëm

Njerëzit duket se i japin statusit të “vetëm” ose “beqar” një konotacion kaq negativ. Nuk ka absolutisht asgjë të keqe të mos jesh i lidhur. Nuk ka asgjë të keqe të mos duash të jesh i lidhur.

Shoqëria priret t’i bëjë njerëzit të mendojnë se duhet të takohen në një moshë të caktuar, të martohen në një moshë të caktuar dhe të kenë fëmijë në një moshë të caktuar. Në një moment të historisë, kjo mund të ketë qenë normë, por tani nuk është. Njerëzit janë më të përqëndruar te vetja dhe karriera e tyre se kurrë më parë.

Njerëzit janë më të interesuar të jetojnë jetën në maksimum përpara se të vendosin, dhe kjo është në rregull. Nëse merrni kohë për t’u fokusuar plotësisht në gjërat që dëshironi të bëni në jetë përpara se të qetësoheni, nuk do të keni asnjë pendim më vonë në jetë. Nuk do të ndiheni të bllokuar dhe nuk do të ndiheni të paplotësuar.

Mos lejoni askënd t’ju bëjë presion për të besuar se diçka nuk është në rregull me ju, sepse dëshironi të jeni vetëm. Përqafoni gjithçka që ka për të ofruar të qenit vetëm.

Do të zbuloni se çfarë dëshironi me të vërtetë nga një partner

Të qenit në një marrëdhënie të keqe ndonjëherë mund t’ju bëjë që të jeni të verbër. Do të jeni aq të zhytur në emocione nga marrëdhëniet me partnerin tuaj, saqë nuk keni kohë të mendoni për atë që dëshironi vërtet. Sigurisht, ju mund të dëshironi që partneri juaj të bënte disa gjëra ose të vepronte në një mënyrë të caktuar, por kur jeni kaq emocionalisht të investuar në një situatë si kjo, mund të jetë e vështirë të mendoni qartë.

Të qenit beqar ju lejon të përqëndroheni në atë që dëshironi vërtet në një marrëdhënie. Liria që do të keni ju lejon të viheni vërtet në kontakt me ndjenjat tuaja. Do të keni përfitimin shtesë të takimit, edhe nëse është e vështirë dhe kjo mund t’ju ndihmojë të zbuloni të gjitha tiparet që nuk i dëshironi tek një partner.

Njerëzit janë natyrshëm krijesa sociale, kështu që nuk është çudi që njerëzit me të vërtetë nuk duan të jenë vetëm. Megjithatë, të jesh vetëm nuk do të thotë që duhet të jesh vetëm përgjithmonë. Të qenit vetëm mund të jetë një periudhë ndriçimi që ju ndihmon të rriteni dhe të bëheni një person më i mirë.
Një gjë është e sigurtë, nuk duhet të qëndroni në një marrëdhënie të keqe nga frika se mos jeni vetëm. Askush nuk përfiton nga një marrëdhënie e keqe, madje as personi që po e bën marrëdhënien e keqe. Nëse jeni në këtë situatë, gjëja më e mirë që mund të bëni është të përqafoni të qenit vetëm në mënyrë që të keni një të ardhme të ndritshme dhe të dashur me të duhurin. Në fund, do të jeni të lumtur që përballeni me frikën tuaj.

Powerofpositivity