Unë iu sula dikujt edhe pse ai është më i fortë. E dija që nuk do të godiste një vajzë. E fyeva. Tani dua të kërkoj falje por nuk di si. Si mund t’i tregoj se kam ndryshuar?

– Xhes

Së pari, krenohuni me veten tuaj për ndryshimin. Nuk është e lehtë të pranosh që ke ngacmuar dikë ose të ndalosh sapo të fillosh. Dhe duhet shumë guxim për t’u përpjekur të kompensosh sjelljen.

Njerëzit që sulmohen shpesh kanë vështirësi të besojnë te të tjerët, veçanërisht tek ata që i kanë ngacmuar në të kaluarën. Pra, mos prisni që personi tjetër të pranojë automatikisht faljen tuaj. Për shembull, ai mund të injorojë faljen tuaj apo t’ju bërtasë

Bëni durim. Keni dëgjuar se “veprimet flasin më shumë se fjalët”. Kështu që pasi të ofroni fjalë faljeje, atëherë duhet t’i tregoni se keni ndryshuar vërtet: Jini të mirë dhe të dobishëm për të dhe të tjerët. Me kalimin e kohës, ai duhet të marrë sugjerimin që ju keni ndryshuar – atëherë të dy mund të lëvizni përpara.

Kjo do kohë. Për të kapërcyer çdo ulje- ngritje, mund të ndihmojë të përqendrohesh në dy gjëra: Së pari, ajo që po bën kërkon guxim dhe mund të krenohesh me faktin se po bën hapa të vërtetë për të ndryshuar. Së dyti, çfarëdo që të ndodhë, ju jeni duke ndërtuar disa aftësi të mira dhe duke mësuar më shumë për veten dhe llojin e personit që dëshironi të jeni.


KidsHealth