Këshilla për të qenë pranë familjes dhe për të ndërtuar lidhje të forta familjare!

Pyetje: Përshëndetje, unë jam një nënë e re me një të porsalindur. Kam dashur të bëhem nënë për aq kohë sa më kujtohet dhe tani që jam dua të përfitoj sa më shumë. Ndihem sikur ka kaq shumë për t’u përqëndruar dhe shpesh ndihem e shpërndarë. Ndonjë këshillë për këtë nënë të re?


Përgjigje: Një jetë e pasur familjare varet nga krijimi dhe mbajtja e lidhjeve emocionale përmes lidhjeve, traditave dhe festimeve të përbashkëta familjare. Ndarja e vlerave dhe ndjenja e identitetit, së bashku me vendosjen e kufijve të qartë dhe të shëndetshëm,është një aspekt i paçmuar i të qenit një njësi familjare. Por, një ndjenjë e qartë e vlerave, identitetit dhe kufijve nuk ndodh automatikisht brenda natës. Është një udhëtim dhe procesi shpaloset me kalimin e kohës. Ju sapo keni filluar të ndërtoni kuadrin që do të mbështesë familjen tuaj. Do të ketë pengesa, rifillime dhe rikalibrime. Tani për tani, ju duhet të ëndërroni dhe imagjinoni atë që dëshironi për familjen tuaj.

Kur merrni kohë për të krijuar lidhje familjare, kjo i jep familjes suaj një mundësi për të parë zemrën tuaj, thelbin e vërtetë të asaj që jeni, duke dërguar mesazhin e qartë se po mendoni dhe veproni në atë që është me të vërtetë e rëndësishme. Kur një familje është e lidhur, stresi dhe zhgënjimet e pashmangshme të kësaj bote janë më të lehta për t’u trajtuar me kujdes. Këto lidhje kuptimplota sigurojnë qëndrueshmëri dhe një ndjenjë mirëqenieje që do t’ju plotësojë.

Puna jonë, pra, është të jemi të pranishëm aq shpesh sa të njohim dhe të shfrytëzojmë sa më shumë ato momente të arta. Nëse jeni si shumë gra dhe jeni një punëtore e zjarrtë që është mësuar të jetë në të paktën dy vende në të njëjtën kohë, kjo duhet të vijë me praktikën. Por do të befasoheni nga gëzimi dhe përmbushja që sjellin këto momente magjike.

“Deklarata e Misionit Familjar”

Krijimi i një deklarate të misionit familjar është një mënyrë e shkëlqyer për të nxitur lidhjen familjare rreth vlerave të veçanta dhe të përbashkëta. Mund të jetë e vështirë të vendosni se cilat vlera dëshironi të ndjekë familja juaj (sepse ne duam gjithçka për fëmijët tanë!), por është e rëndësishme të vendosni qartë se për çfarë doni që familja juaj të njihet me kalimin e kohës. “Ne jemi një familje që. . . (tregon respekt, është e sinqertë, është besnike, ka besim, praktikon mirënjohje, është bujare, udhëton së bashku, luan sport, investon në arsim, etj.) “

Ky identitet i përbashkët familjar – i deklaruar, i përforcuar dhe i manifestuar – do ta ndihmojë fëmijën tuaj të marrë natyrshëm virtytet që janë më të vlefshme për ju. Një ditë, fëmija juaj do të përqafojë standardet dhe identitetin e saj. Por ndërsa është e re, fëmija juaj do të fillojë të mësojë atë që përfaqëson ajo përmes fjalëve, veprimeve dhe ndërveprimeve tuaja emocionale.

Mund të shihet si një presion i madh duke e ditur se ju po formësoni qëllimin dhe vlerat e fëmijës tuaj. Lejoni që ky realitet t’ju emocionojë dhe fuqizojë! Jini të sigurtë se kudo që është familja juaj aktualisht, çdo ditë sjell një mundësi të re për rritje, ndryshime pozitive dhe aftësinë për të rishkruar trajektoren në drejtim të qëllimit që dëshironi të ndiqni. Qëndroni të përqëndruar drejt një mentaliteti rritjeje, duke ditur se krijimi i identitetit dhe deklaratës së misionit të familjes suaj është një proces i vazhdueshëm.

Bekim për ju dhe familjen tuaj,

Martha Sears