01. Organizoni veten. Krijimi i një strategjie për atë që do të bëni dhe kur do ta bëni do të sigurojë që të jeni gjithmonë një hap përpara.

02. Mos u mundoni të bëni shumë detyra, pra të jeni multitasking. Kryerja e shumë detyrave është fizikisht e pamundur, sipas studimeve.

03. Ndajeni në pjesë të barabarta. Studimi nuk është i këndshëm në radhë të parë dhe ta detyrosh veten të përfundosh një maratonë studimi thjesht do t’i përkeqësojë gjërat. Studimi do të bëhet madje më i këndshëm nëse e ndani punën tuaj në pjesë të arsyeshme dhe shpërbleni veten pasi të përfundoni secilën.

04. Flini. Mos e nënvlerësoni vlerën e këtyre tetë orëve gjumë çdo natë! Një gjumë i mirë gjatë natës ndihmon në rritjen e përqëndrimit dhe kujtesës së punës.

05. Bëni një orar për veten tuaj. A është më e lehtë për ju të punoni pas shkollës apo pas darkës? A punoni më mirë në pjesë 90-minutëshe apo çdo gjysëm ore? Bëni një rutinë që funksionon për ju dhe ndiqeni atë.

06. Bëni një shënim mendor për gjithçka. Jo vetëm që marrja e shënimeve do t’ju mbajë më të përfshirë në klasë, por gjithashtu do t’ju ndihmojë të kufizoni atë që duhet të studioni kur të arrijë koha e testimit. Rileximi i shënimeve tuaja është shumë më i lehtë sesa rileximi i të gjithë librit shkollor!

07. Studioni. Kjo mund të duket e vetëkuptueshme, por a e keni kuptuar se ekziston një metodë e saktë dhe e pasaktë për të studiuar? Rishikoni përmbajtjen tuaj në pjesë të vogla dhe në mënyra të ndryshme shumë ditë përpara kohe.

08. Organizoni zonën tuaj të studimit. Gjeni një vend që do t’ju ndihmojë të jeni më produktiv. Gjeni një vend të largët nga televizori dhe burime të tjera shpërqëndrimi. Lini mënjanë një vend studimi ku do të dëshironi të kaloni kohë, pavarësisht nëse është biblioteka juaj lokale apo stacioni i punës tuaj të dhomës së gjumit.

09. Bëni një përpjekje për t’u bashkuar me një grup studimi. Të uleni me një grup individësh që po studiojnë të njëjtën temë si ju është një metodë e mrekullueshme për të kaluar mbi përmbajtjen e vështirë të klasës ose për të studiuar për një test të rëndësishëm. Ju mund të testoni njëri-tjetrin, të kaloni përsëri materialin dhe të siguroheni që të gjithë të jenë në të njëjtën faqe. Në fund të fundit, mënyra më e mirë për të mësuar është të edukosh dikë tjetër.

10. Paraqisni pyetje. Ju keni ardhur në shkollë për të studiuar, ndaj mos kini frikë ta bëni këtë! Kërkimi për ndihmë, qoftë nga një mësues, apo miqtë tuaj, është një qasje e caktuar për t’u siguruar që ju të merrni plotësisht përmbajtjen që duhet.

medium